Easter Jazz

DATUM ONBEKEND
EASTER JAZZ 2020

€7,50 passe partout.
Er is geen online voorverkoop. Bij Café Jos en Trianon kun je de entree met pin betalen!

Proeflokaal Beij Ons

Daalsedwarsweg 21, 6521 EE Nijmegen

EGLĖ PETROSIŪTĖ ZINGT ELLA FITZGERALD – 14:00 uur – 16:00 uur
Eglė Petrosiūtė is een jazzzangeres uit Litouwen.  Zij studeerde jazz aan het Conservatorium in Den Haag en Amsterdam en kreeg les van bekende Nederlandse jazz muzikanten zoals Jarmo Hoogendijk, John Ruocco, Anka Koziel, Yvonne Smeets, Sanna Van Vliet en Martijn Van Iterson.
Zij is ook de mede oprichter van het Braziliaanse muzikale project AS CORES RICAS DO BRASIL met saxofonist Caspar Van Wijk en één van de beste Braziliaanse drummers Fernando Paiva Da Silva.
Egle was tevens finalist in diverse nationale en internationale competities zoals Jazz Voices, Riga Jazz Stage, The Voice Of Lithuania en Jazz Fountain. Tijdens het optreden op Easter Jazz eert Eglė jazzgrootheid Ella Fitzgerald.

RICHIE REICHGELT AFTER HOURS – 22:30 uur – 00:00 uur
De in Nijmegen gebaseerde Gitarist is een graag geziene gitarist in verschillende genres van Jazz, Pop, R&B tot aan Braziliaanse muziek. In café Beij Ons wordt de luisteraar meegenomen naar een dansbare jazzsessie met top musici vanuit het hele land en misschien wel spontaan muzikanten die elders op Easter jazz hebben gespeeld die dag.


Glaswerk

Hobbemastraat 2, 6521 LJ Nijmegen

CEL. HOT TUB – 14:00 uur – 16:00 uur
Huisjazzband van Glaswerk

KIKA SPRANGERS – 21:00 uur – 23:00 uur
Zo jong en nu al geldt Kika Sprangers als een van de meest veelbelovende Nederlandse saxofonisten. De zegetocht begon tijdens haar conservatoriumstudie in Utrecht, toen ze werd geselecteerd als leider van de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. De tournee met dit orkest maakte Sprangers tot de opvallende en volwassen muzikante die zij nu is. Het eindexamenconcert waarmee zij in 2016 haar studie afrondde, werd beoordeeld met een ‘9 met onderscheiding’. Het zou niet het laatste eerbewijs zijn; haar eerste EP Leaves Of Lily kreeg vier sterren in het Parool. Ook werd de Nijmeegse door de programmeurs van de jazzpodia verkozen tot Young VIP van 2018, en dat betekent dat ze dit jaar veel gerenommeerde Nederlandse clubs en festivals bezoekt.


Café Jos

Hier kun je de entree met PIN betalen
Daalseweg 309, 6523 CA Nijmegen

NADIA BASURTO – 15:00 uur – 17:00 uur
Deze warmbloedige jazz- en wereldmuziekzangeres studeerde cum laude af aan het conservatorium in Den Haag. Sindsdien is ze actief in verschillende combo’s en werk ze mee aan verschillende projecten die variëren van klassieke projecten zoals ‘Bach in de Bagger’ tot Naftule, een originele muziekreis die jazz, flamenco en klezmer mixt met poëtische en surrealistische teksten in verschillende talen.

ANNA SERIERSE & GIJS IDEMA – 17:30 uur – 19:30 uur
Anna Serierse (1993) groeide al van jongs af aan op met jazzmuziek. Haar vader is jazzdrummer en conservatoriumdocent Marcel Serierse, haar grootvader is jazzbassist Koos Serierse. Al op vijfjarige leeftijd zong ze in een Soester kinderkoor, vanaf haar negende jaar kreeg ze zangles van Jannemien Cnossen. Vanaf 2015 was zij lid van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest onder leiding van Martin Fondse. In 2017 slaagde zij voor haar bachelor aan het conservatorium summa cum laude in de richting Jazz Zang. Hierna startte Anna haar studie voor het EUjam Master.
Op het conservatorium ontmoette zij gitarist Gijs Idema en samen vormden zij het Anna Serierse Quartet. De leden treden samen op in verschillende bezettingen. Met Gijs Idema maakt Anna arrangementen voor standards en Braziliaanse muziek. Haar voorbeeld is Ella Fitzgerald.

TINEKE POSTMA – 20:30 uur – 22:30 uur

Op 20 maart 2020 komt Tineke’s zevende album uit (Edition Records, UK) met eigen werk van Tineke dat werd opgenomen in NYC in de Oktaven Studio met trompettist Ralph Alessi, bassist Matt Brewer en drummer Dan Weiss. De kern van deze plaat is het quartet met features voor voor pianist Kris Davis. In de afgelopen jaren was Tineke zeer actief als solist bij verschillende bands zoals met het Nathalie Loriers Trio, Tutu Puoane, Terri Lyne Carrington, Herbie Hancock en het Jazz Orchestra van het Concertgebouw. Tineke laat zich inspireren door de levens van invloedrijke historische vrouwen.


Café/Club Trianon

Berg en Dalseweg 33, 6522 BA Nijmegen

BEN VAN DEN DUNGEN – 15:00 uur – 17:00 uur
Ben van den Dungen studeerde in 1988 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na zijn studie kreeg hij een beurs voor een postconservatoriale studie in New York, Cuba en Colombia. Vanaf 2000 studeerde Ben een aantal jaren klassieke Indiase muziek in Mumbai.
Sinds de jaren 80 heeft Ben met verschillende groepen zo’n 5.000 concerten gegeven in 70 landen. Hij speelt op circa 80 cd’s. Naast professioneel jazzmusicus is Ben zakelijk en artistiek leider van JWA (Jazz and Worldmusic Agency), dat producties initieert, produceert en organiseert. Ook organiseert hij The International Jazz Summerschool Korea (Zuid-Korea) en The Bali International Jazz Summerschool (Indonesië). Verder produceert hij muziekvoorstellingen voor theater voor verschillende ensembles en gezelschappen.

NON MELTING ICECREAM BAND – 17:30 uur – 19:30 uur
Twee messcherpe trompetten, een paar virtuoze saxen, een funkende tuba, twee groovende drummers en een zwoele trombone, dat is de Non Melting Ice Cream Band. Deze ras-muzikanten maken elk optreden tot een ware Mardi Grass. Veel eigen werk, bekende en minder bekende titels, de Non Melting Ice Cream Band draait er de hand niet voor om. De muzikanten hebben allen hun sporen verdiend in en bij talloze pop- en jazz formaties van naam. Bij de Non Melting Ice Cream Band vinden zij hun gedeelde liefde voor de New Orleans Brass Band traditie. Met hun energieke optredens is de band een veelgevraagde gast op festivals in binnen- en buitenland.

PEBB & LIEK PETERS – 20:00 uur – 22:00 uur
Oorspronkelijk was het de bedoeling van de 7 Nijmeegse muzikanten die PEBB vormen een New Orleans funkbandje te beginnen. Door de brede muzikale belangstelling van de diverse bandleden waaierde het repertoire al gauw uit richting diverse andere muziekstijlen.
Op het repertoire staan nu onder andere stukken van the Crusaders, Grant Green, Lou Donaldson, the Rebirth Brass Band en natuurlijk het onvergetelijke Snoopy van the Playboys. PEBB is daarmee een onbeschrijflijke combinatie van funk, jazz, soul en whatever de band en het publiek verder leuk vinden. Optredens van PEBB kenmerken zich door dansbare nummers, weinig vaste afspraken, dus veel improvisaties en vooral een aanstekelijk spelplezier van de bandleden. Dat de band in de kelder van de residentie van de trompettist repeteert verklaart natuurlijk de naam: Paul Elshout’s Basement Band.


Café De Kroon

Daalseweg 361, 6523 CC Nijmegen

LIEK & MONIC – 15:00 uur – 17:00 uur
Van pakkende popklassiekers tot swingende jazzkrakers. TML geeft er op geheel eigen wijze een draai aan. Het trio, bestaande uit pianist/zanger Ton Scheepers en de zangeressen Monic Kersten en Liek Peters kent elkaar van het Arnhems conservatorium. Zij spelen al jaren samen en apart in verschillende formaties en projecten in binnen en buitenland. Als TML brengen zij een repertoire dat bestaat uit eigen composities en verrassende arrangementen die onder andere ontstaan tijdens repetities. In deze editie van Easter Jazz krijgt TML er een hoofdletter L bij in de vorm van Luciën Matheeuwsen op (contra-)bas. Luciën, eveneens afgestudeerd aan het conservatorium in Arnhem, heeft een rijke muzikale ervaring en is met zijn humor en virtuositeit meer dan een begeleider alleen.

JASPER BLOM – 17:30 uur – 19:30 uur
Jasper Blom geldt als een van de belangrijkste tenor- en sopraansaxofonisten uit de Nederlandse jazzscene en streeft als componist naar een synthese van jazz, pop, klassieke en geïmproviseerde muziek. Blom heeft twee keer de European Jazz Competition Award gewonnen en wereldwijd gespeeld op de belangrijke jazzfestivals en in clubs door heel Europa en de Verenigde Staten.

LOEK VAN DEN BERG QUINTET – 20:00 uur – 22:00 uur
Het Loek van den Berg Quintet neemt je mee op reis, ze trekken je aandacht met hun verhalende composities, oprechte improvisaties en een fantastische beheersing van hun instrumenten. Deze muziek is van een ander kaliber en maakt echt iets in je los! Je kunt dit zelf ervaren tijdens deze live show, waar de passie en het enthousiasme van de band je zal meeslepen.


Café ’t Haantje

Daalseweg 19, 6521 GE Nijmegen

JIN PODIUM

INGEN NAVN TRIO (DE/IT) – 15:00 uur – 16:30 uur
In het Ingen Navn Trio is Eichler’s eigenwijze, inventieve ritmiek eveneens terug te vinden, maar de aandacht wordt toch vooral getrokken door energiek en eigenzinnig sax-werk op sopraan en alt van Inga Rothammel. De originele composities van Rothammel (ArtEZ Big Collective, Central Heat BigBand) zijn energiek en dynamisch en stuiteren met speels gemak door stijlen, van dromerig en minimalistisch tot vrij en wild, en terug. Met een toon die zowel Scandinavisch kan klinken als Indiaas wordt bezwerende Oosterse ritmiek met speels gemak gekoppeld aan aan minimalistische improvisaties, en zowel ontregeld als bijeengehouden door waar nodig ruig gitaarwerk van de veelzijdige Romano. De communicatie tussen de spelers staat garant voor voortdurende persoonlijke inbreng, contrasten en een frisse dosis energie.

TIM LANGEDIJK TRIO – 17:00 uur – 19:00 uur
Dat gitarist Tim Langedijk nog niet is doorgebroken bij het grote jazzpubliek, mag gerust een raadsel worden genoemd. Langedijk houdt van melodische lijnen en subtiele harmonieën, maar zoekt ook intrigerende en avontuurlijke klankwerelden op. Eigentijdse jazz met vertakkingen naar fusion en country, het kan allemaal bij Langedijk, maar steeds met een fraaie toon en fijnzinnige bewegingen. De organische muziek van het hechte trio beweegt zich op het gebied van de eigentijdse jazz met raakvlakken naar de country en fusion. Vrijheid, verkenning en avontuur spelen een grote rol in de frisse composities van de gitarist. Bassist Udo Pannekeet en drummer Marcel Serierse begeleiden als een wervelwind, maar doen dat op gedoseerde wijze waardoor Langedijk alle ruimte krijgt zijn smaakvolle en breed georiënteerd improvisatietalent aanstekelijk, meeslepend en op spannende wijze te etaleren.

LOW MOTION – 20:00 uur – 22:00 uur
Wiro Mahieu staat al 30 jaar op de planken daarnaast geeft hij ook al 30 les op De Lindenberg. Reden om deze Nijmeegse bassist te eren met een Carte Blanche. HetLow Motion Trio van bassist Wiro Mahieu sluit deze avond af. Speciaal hiervoor komt het Low Motion Trio in de originele bezetting samen: Wiro Mahieu – bas, Jeroen van Vliet – piano en Pieter Bast – drums.
Het trio bestaat sinds 1997 en speelde op nationale en internationale jazz-podia en festivals waaronder het North Sea Jazz Festival. De centrale positie, die contrabassist-bandleider Mahieu inneemt is symbolisch voor de rolverdeling binnen het trio. Niet de piano, maar de bas speelt hier de hoofdrol. Mahieu musiceert geïnspireerd door collega’s als: Scott Lafaro, Eddie Gomez en Gary Peacock.